جستجو
aigener

پلاسما چیست؟

در میان تکنیک های متفاوتی که امروزه توسط متخصصان پوست مورد استفاده قرار می گیرد، پلاسما کاربردهای گسترده ای دارد. پلاسما یک تکنیک ابتکاری و کم تهاجم است که از طریق اعمال حرارت متمرکز در یک نقطه، امکان از بین بردن لکه های پوستی نظیر خال و کک و مک، رفع افتادگی پلک، جوش و بهبود چین و چروک در نواحی مختلف و درمان برخی بیماری های پوستی را فراهم می کند. پلاسما یک واژه یونانی به معنای ماهیت و شکل بوده که به حالت چهارم ماده اطلاق می شود و از الکترون‌های با بار منفی و یون‌های با بار مثبت که در مجموع بار خالص خنثی تشکیل می دهند ایجاد شده است.

پلاسما، دمای بسیار بالا و فشار پایینی دارد بنابراین در تماس با ماده دیگر، به سرعت سرد شده و با تخلیه خود انرژی منتقل می‌کند. به علت تفاوت الکترومغناطیسی موجود بین نوک وسیله و بدن انسان، این تخلیه یونی موجب تخریب بافتی و تصعید اجزای سطحی پوست می‌شود. به عبارت دیگر این تخلیه یونی در شکل یک آرک کوچک (جرقه) باعث تصعید (تبدیل مستقیم جامد به گاز) سلول های کراتینوسیت و ضایعات موجود در لایه سطحی پوست (اپیدرم) و نواحی کمتر از یک میلیمتر مربع، بدون انتقال حرارت ناخواسته به بافت های مجاور آن می شود و به لایه های پایینی آن نیز نفوذ پیدا نمی کند. این امر احتمال هرگونه آسیب دائمی پوستی را به شدت کاهش می دهد. بر طبق مقالات علمی، قوس الکتریکی پلاسما از لایه بازال پوست فراتر نمی رود و موجب تولید کلاژن نوع 3 که مسئولیت مکانیک ساختاری و سفتی پوست را بر عهده دارد، می گردد. افزایش استحکام کلاژن نیز باعث کشیدگی و لیفت پوست می گردد. این روش ثابت کرده است که بسیار قابل اعتماد و ایمن بوده و عوارض جانبی دائمی برای بیمار ندارد. دستگاه پلاسما این امکان را به بیماری که مایل به جراحی نیست می دهد که با بهره مندی از خدمات با کیفیت بالا و در عین حال با صرف هزینه کم به نتایجی مشابه با عمل های جراحی و یا روش های تهاجمی تر دست یابد.

پلاسما dsp950

دستگاه پلاسما تراپی 

انواع پلاسما

پلاسما بر دو نوع است: 1 -پلاسما گرم (Plasma Thermal) و 2 -پلاسما سرد (Plasma Non-thermal). پلاسما گرم که به آن پلاسما جت و پلکسرهم گفته می شود، بر طبق عملکردی که به منظور جوانسازی، درمان چین و چروک و بلفاروپلاستی استفاده می شود و شکل رایج تر و پرطرفدارتر پلاسما در صنعت زیبایی است. در پلاسما سرد تخلیه الکتریکی به دلیل شرایط و چگونگی تخلیه، می‌تواند منبع ایجاد الکترون ها، یون‌های مثبت و تابش فرابنفش باشد. آرک (قوس) حاصل از پلاسمای سرد به دلیل کوتاهی و سطح وسیع انتشار (طول کوتاه و قطر پهن آرک) دمای زیادی را منتقل نمی‌کند و از آنجا که این نوع پلاسما دمایی در حدود دمای اتاق دارد به آن پلاسمای سرد یا NTP گفته می‌شود و رایج ترین روش برای تولید آن در فشار اتمسفر روش DBD است. در رابطه با خاصیت ضد عفونی کنندگی، پلاسما سرد با تغییر در اسیدهای دیواره سلولی باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها موجب تخریب میکروارگانیسم‌ها شده و باعث استریل شدن سطحی و عمقی پوست می‌گردد. در رابطه با ترمیم زخم، پلاسمای سرد (NTP) با تاثیر بر فاز رشد کراتینوسیت ها و سرعت بخشیدن در تولید سلول های سطحی پوست به ترمیم سریع آن کمک می‌کند. سرعت‌ ترمیم سلولی، همزمان با ضد عفونی نمودن پوست و عدم ایجاد عفونت‌های ثانویه، ترمیم و بهبود زخم‌ها را میسر می‌گرداند. پلاسمای سرد با انتشار یون های مثبت بر سطح پوست، جذب گروه های اکسیژن دار را افزایش داده و باعث اکسیژن تراپی می گردد.

کاربردهای اسفاده از پلاسماجت بر روی پوست

1- بلفاروپلاستی بدون جراحی

2- ملاسما

3- کاهش چین و چروک

4- کک و مک

5- لک های پوستی

6- جوانسازی پوست

7- لیفت و کشیدن پوست

8- کراتوز اکتینیک (لک خورشیدی)

9- آنژیوم گیلاسی (خال قرمز)

10- تلانژکتازی (رگ های عنکبوتی)

11- کراتوز سبورئیک (زگیل پیری)

12- آنژیوم عنکبوتی (خال عنکبوتی)

13- استرچ مارک

14- زگیل های معمولی

15- زانتالسما (چربی پلک)

16- لنتیگو (لک های پیری)

17- بهبود منافذ باز پوست

18- لیفت سینه و باسن

موارد منع استفاده از پلاسماجت

1- تیپ پوست های 5 و 6 مقیاس فیتز پاتریک (سبزه تیره و قهوه ای – قهوه ای تیره تا سیاه)

2- بیماران با سابقه کلویید و یا اسکارهای هایپرتروفیک دارند.

3- افرادی که ویتامین A یا رتین A مصرف می کنند (تا 3 ماه قبل از پلاسماتراپی)

4- افرادی که آکوتان مصرف می کنند (تا 3 ماه قبل از پلاسما تراپی) – دوران حاملگی و دوران شیردهی

5- تبخال (هرپس سیمپلکس)

6- بیماری های خود ایمنی

7- لوپوس

8- اختلالات رنگدانه ای پوست

9- پسوریازیس و اگزما

10- فشار خون کنترل نشده

11- اختلالات قلبی عروقی شدید

12- دیابت کنترل نشده

13- بیماران دارای باطری قلب (پیس میکر)

14- صرع

15- بیماران دارای پین ها، صفحات و ایمپلنت فلزی در بدن

16- کودکان

17- حساسیت به داروهای بی حسی نظیر لیدوکائین

18- جوانسازی البیا ماژور (ناحیه تناسلی)

کاربردهای پلاسما سرد (DBD) بر روی پوست

1- استریل و ضد عفونی کردن پوست برای درمان آکنه (خصوصا آکنه ها فعال)، انواع زخم و بیماری های قارچی پوست، مو و ناخن

2- ضد عفونی کردن عفونت های ریشه دندان

3- ضد عفونی نمودن زخم‌ها (زخم دیابتی، زخم بستر و سوختگی)

4- افزایش خاصیت هیدروفیلیک (آبدوستی) پوست که موجب ارتقا میزان جذب رطوبت، و مواد مغذی شده و در
رفع خشکی و التهاب پوست و افزایش سالمت پوست موثر می باشد.

5- درمان هرپس (زگیل) تناسلی

6- درمان هر نوع عفونت قارچی و باکتریایی واژینال

7- درمان سوزش و خشکی واژن