همه چیز راجع به پلاسماتراپی

در میان تکنیک های مختلفی که امروزه توسط متخصصان پوست مورد استفاده قرار می گیرد، پلاسما کاربردهای گسترده ای دارد. پلاسما یک تکنیک ابتکاری و کم تهاجم است که از طریق اعمال حرارت متمرکز در یک نقطه، امکان از بین بردن لکه های پوستی نظیر خال و کک و مک، رفع افتادگی پلک، جوش و بهبود چین و چروک در نواحی مختلف و درمان برخی بیماری های پوستی را فراهم می کند. پلاسما یک واژه یونانی به معنای ماهیت و شکل بوده که به حالت چهارم ماده اطلاق می شود و از الکترون‌های با بار منفی و یون‌های با بار مثبت که در مجموع بار خالص خنثی تشکیل می دهند ایجاد شده است. پلاسما، دمای بسیار بالا و فشار پایینی دارد بنابراین در تماس با ماده دیگر، به سرعت سرد شده و با تخلیه خود انرژی منتقل می‌کند. به علت تفاوت الکترومغناطیسی موجود بین نوک وسیله و بدن انسان، این تخلیه یونی موجب تخریب بافتی و تصعید اجزای سطحی پوست می‌شود. به عبارت دیگر این تخلیه یونی در شکل یک آرک کوچک (جرقه) باعث تصعید (تبدیل مستقیم جامد به گاز) سلول های کراتینوسیت و ضایعات موجود در لایه سطحی پوست (اپیدرم) و نواحی کمتر از یک میلی متر مربع، بدون انتقال حرارت ناخواسته به بافت های مجاور آن می شود و به لایه های پایینی آن نیز نفوذ پیدا نمی کند. این امر احتمال هرگونه آسیب دائمی پوستی را به شدت کاهش می دهد. بر طبق مقالات علمی، قوس الکتریکی پلاسما از لایه بازال پوست فراتر نمی رود و موجب تولید کلاژن نوع 3 که مسئولیت مکانیک ساختاری و سفتی پوست را بر عهده دارد، می شود. افزایش استحکام کلاژن نیز باعث کشیدگی و لیفت پوست می گردد. این روش ثابت کرده است که بسیار قابل اعتماد و ایمن بوده و عوارض جانبی دائمی برای بیمار ندارد. دستگاه پلاسما این امکان را به بیماری که مایل به جراحی نیست می دهد که با بهره مندی از خدمات با کیفیت بالا و در عین حال با صرف هزینه کم به نتایجی مشابه با عمل های جراحی و یا روش های تهاجمی تر دست یابد. در ادامه به مقایسه عملکرد بین پلاسما و عمل جراحی بلفاروپلاستی جهت رفع افتادگی پلک که از علائم شایع پیری است، خواهیم پرداخت.


پلاسما چیست؟

شرح بلفاروپلاستی به کمک پلاسما عمل جراحی بلفاروپلاستی کاربرد برای‌افتادگی‌های‌کم و‌ متوسط برای‌ افتادگی‌ های‌ متوسط‌ و‌ حاد ساعت 2-1 دقیقه 20-10 مدت زمان لازم برای پروسه ورم‌ 3-2 روز‌ و‌ جای‌ لک‌ تا‌ حداکثر‌ 3 هفته‌ (بسته‌ به‌ نوع‌ پوست) بخیه‌ روی‌ پلک‌ها‌ به مدت‌1 هفته‌ و‌ احتمال‌ کبودی‌ و‌ ورم‌ تا‌ 2 هفته‌ زمان بازیابی (نقاهت) خونریزی، بخیه روی پلک ها، خطر عفونت، خشکی چشم، مشکل بینایی، احتمال پلک های نامتقارن، آسیب به صلبیه چشم، عدم بستن کامل چشم ها بدون خونریزی، فاقد احتمال عفونت، بدون اسکار و جای زخم، بدون خشکی چشم، بدون بخیه، بدون کبودی، عوارض سال 7-5 سال 5-2 مدت زمان ماندگاری روش قیمت پایین ولی بالاتر از‌ روش‌ پلاسما

 

انواع پلاسما

پلاسما بر دو نوع است: 1- پلاسما گرم (Plasma Thermal) و 2- پلاسما سرد (Plasma Non-thermal). پلاسما گرم که به آن پلاسماجت و پلاسما اسپارک هم گفته می شود، بر طبق عملکردی که پیش تر توضیح داده شد، عمدتا به منظور جوانسازی، درمان چین و چروک و بلفاروپلاستی استفاده می شود و شکل رایج تر و پرطرفدارتر پلاسما در صنعت زیبایی است. در پلاسما سرد، تخلیه الکتریکی به دلیل شرایط و چگونگی تخلیه، می‌تواند منبع ایجاد الکترون ها، یون‌های مثبت و تابش فرابنفش باشد. آرک (قوس) حاصل از پلاسمای سرد به دلیل کوتاهی و سطح وسیع انتشار (طول کوتاه و قطر پهن آرک) دمای زیادی را منتقل نمی‌کند، و از آنجا که این نوع پلاسما دمایی در حدود دمای اتاق دارد به آن پلاسمای سرد یا NTP گفته می‌شود و رایج ترین روش برای تولید آن در فشار اتمسفر روش DBD است. در رابطه با خاصیت ضدعفونی کنندگی، پلاسما سرد با تغییر در اسیدهای دیواره سلولی باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها موجب تخریب میکروارگانیسم‌ها شده و باعث استریل شدن سطحی و عمقی پوست می‌گردد. در رابطه با ترمیم زخم، پلاسمای سرد (NTP) با تأثیر بر فاز رشد کراتینوسیت ها و سرعت بخشیدن در تولید سلول های سطحی پوست به ترمیم سریع آن کمک می‌کند. سرعت‌ترمیم سلولی، همزمان با ضدعفونی نمودن پوست و عدم ایجاد عفونت‌های ثانویه، ترمیم و بهبود زخم‌ها را میسر می‌گرداند. پلاسمای سرد با انتشار یون های مثبت بر سطح پوست، جذب گروه های اکسیژن دار را افزایش داده و باعث اکسیژن تراپی می گردد.


کاربردهای پلاسماجت

– بلفاروپلاستی بدون جراحی

 – ملاسما
– کاهش چین و چروک 

– کک و مک
– لک های پوستی

 – جوانسازی پوست
– لیفت و کشیدن پوست

 – کراتوز اکتینیک (لک خورشیدی)
– آنژیوم گیلاسی (خال قرمز)

 – تلانژکتازی (رگ های عنکبوتی)
– کراتوز سبورئیک (زگیل پیری)

 – آنژیوم عنکبوتی (خال عنکبوتی)
– استرچ مارک

 – زگیل های معمولی
– زانتلاسما (چربی پلک)

 – لنتیگو (لک های پیری)
– بهبود منافذ باز پوست

 – لیفت سینه و باسن


موارد منع مصرف پلاسماجت

– تیپ پوست های 5 و 6 مقیاس فیتزپاتریک (سبزه تیره و قهوه ای – قهوه ای تیره تا سیاه)
– بیماران با سابقه کلویید و یا اسکارهای هایپرتروفیک دارند.
– افرادی که ویتامین A یا رتین A مصرف می کنند (تا 3 ماه قبل از پلاسماتراپی)
– افرادی که آکوتان مصرف می کنند (تا 3 ماه قبل از پلاسماتراپی)

 – دوران حاملگی و دوران شیردهی
– تبخال (هرپس سیمپلکس)

 – بیماری های خود ایمنی
– لوپوس

 – اختلالات رنگدانه ای پوست
– پسوریازیس و اگزما

 – فشار خون کنترل نشده
– اختلالات قلبی عروقی شدید

 – دیابت کنترل نشده
– بیماران دارای باطری قلب (پیس میکر)

 – صرع
– بیماران دارای پین ها، صفحات و ایمپلنت فلزی در بدن

– کودکان
– حساسیت به داروهای بی حسی نظیر لیدوکائین

 – جوانسازی لابیا ماژور (ناحیه تناسلی)


کاربردهای پلاسما سرد (DBD)

– استریل و ضد عفونی کردن پوست برای درمان آکنه (خصوصا آکنه ها فعال)، انواع زخم و بیماری های قارچی

پوست، مو و ناخن
– ضد عفونی کردن عفونت های ریشه دندان
– ضد عفونی نمودن زخم‌ها (زخم دیابتی، زخم بستر و سوختگی)
– افزایش خاصیت هیدروفیلیک (آبدوستی) پوست که موجب ارتقاء میزان جذب رطوبت، و مواد مغذی شده و در
رفع خشکی و التهاب پوست و افزایش سلامت پوست موثر می باشد.
– درمان هرپس (زگیل) تناسلی
– درمان هر نوع عفونت قارچی و باکتریایی واژینال
– درمان سوزش و خشکی واژن

سوال و جواب راجع به پلاسما

• آیا نتایج پلاسماجت بلافاصله پس از درمان قابل مشاهده است؟

نتایج بلافاصله پس از درمان قابل مشاهده هستند، اما حداکثر نتایج پس از 3 تا 4 هفته یعنی زمانی که پوست وارد فاز سوم بهبود یعنی رشد کلاژن و بافت همبند می شود، قابل مشاهده خواهد بود. بنابراین، نتایج بلافاصله قابل مشاهده می باشد ولی نتایج نهایی پس از 4-3 هفته پس از درمان مشاهده می شود.

 

 

• آیا پلاسماتراپی درد دارد؟
این شیوه درمانی یک روش غیر تهاجمی با حداقل میزان درد است. از این حیث آن را روشی عمالً بدون درد می نامیم چرا که ناحیه مورد نظر قبل از شروع پروسه درمانی بی حس می شود. پس از پلاسما تراپی، ممکن است ناحیه تحت درمان کمی مایل به قرمز شده و برخی از بیماران کمی تورم (فقط برای نواحی اطراف چشم) را تجربه کنند. همچنین در محل هر نقطه یک پوسته کوچک تشکیل می شود که نمی بایستی تحت هیچ عنوان به آنها دست بزنید و حداکثر تا 1 هفته صبر کنید تا به طور طبیعی بیفتند. لازم بذکر است که مراقبت های پس از درمان بشدت در کمتر شدن این بازه زمانی موثر خواهند بود.

 

 

• برای دستیابی به نتیجه ایده آل چند جلسه درمان نیاز است؟
دستیابی به یک نتیجه ایده آل بستگی به وضعیت پوست مراجعه کننده و میزان مورد انتظار او از تغییرات ایجاد شده در موضع مورد نظر دارد. اغلب مراجعین پس از یک جلسه درمانی به نتیجه دلخواه خود می رسند، البته به شرط آنکه، به عنوان مثال. چین و چروک ها خیلی عمیق نباشند. با این حال به دلیل سادگی این روش درمانی و قیمت مقرون به صرفه آن در مقایسه با سایر روش ها، مشتریان 2 یا حتی بیشتر از 2 جلسه درمانی را برای دستیابی به یک نتیجه عالی بر می گزینند.

 

 

• در صورت نیاز به بیش از یک جلسه، فاصله بین جلسات چقدر باشد؟
تعیین جلسه بعدی پلاسما تراپی بایستی پس از بازسازی کامل پوست انجام گیرد که بطور تقریبی 4 تا 6 هفته پس از جلسه اول خواهد بود.

 

 

• نتایج پلاسماتراپی تا چه مدت دوام خواهد داشت؟
نتایج پلاسماتراپی دائمی است و ممکن است برای سال ها قابل مشاهده باشد. اما باید اذعان داشت که پیری روندی پیوسته و همیشگی است که در نتیجه آن پوست هر روز نسبت به زمان انجام پلاسماتراپی پیرتر خواهد شد و نمی‌توان آن را متوقف کرد، زیرا عضلات قوی تر از پوست بوده و با تحمیل خود موجب بازگشت خطوط خواهند شد. بطور کلی نتایج پلاسماتراپی بین 4-2 سال باقی می ماند. لازم بذکر است که سبک زندگی اعم از رژیم غذایی، مراقبت های پوستی نظیر استفاده از کرم ضد آفتاب و … در تداوم اثربخشی پلاسماتراپی بسیار موثر هستند.

 

 

• آیا پلاسماجت بهتر از بوتاکس است؟
نتایج پلاسماجت در مقایسه با بوتاکس ماندگاری بسیار بیشتری دارد و حداقل برای 2 سال می توانید نتایج آن را مشاهده کنید. لذا کافی است هزینه صرف شده برای بوتاکس در طی این بازه زمانی حساب کنید تا ببینید که پلاسماتراپی علاوه بر نتیجه بهتر و کامل طبیعی، از حیث اقتصادی نیز مقرون به صرفه است.

 

 

• چه نکاتی را قبل از جلسه پلاسماتراپی بایستی رعایت کنیم؟
– توصیه می‌شود حداقل 2 هفته قبل از پلاسماتراپی، از ضد آفتاب با 50-30 SPF استفاده شود.
– از محصولات مراقبت پوستی با ترکیباتی مانند رتینول ها، آلفا هیدروکسی اسیدها (AHAها)، ترتینوئین و یا هر نوع مشتقات ویتامین A ،باید اجتناب شود.
– به مدت 3 هفته از آفتاب گرفتن و مصرف محصولات برنزه کننده پوست خودداری کنید و حتی الامکان در معرض آفتاب نباشید.
– مراجعه کننده بایستی تاریخچه پزشکی خود را بطور کامل در فرم پیش از شروع پلاسماتراپی اعلام کرده و امضا کند تا اطمینان حاصل شود که مزایا و خطرات بالقوه مرتبط با این روش درمانی را درک کرده است.
– توصیه می شود از عکس های قبل و بعد از درمان جهت مقایسه استفاده کنید.

 

 

• چه نکاتی را در روز پلاسماتراپی بایستی رعایت کنیم؟
– در روز درمان، توصیه می شود که موضع تحت درمان هیچگونه آرایشی نداشته باشد.
– می توان 30 دقیقه قبل از شروع پلاسماتراپی از آنتی هیستامین (یا ایبوپروفن) برای کمک به کاهش تورم استفاده نمود. مراجعین می توانند 2 تا 3 روز پس از پلاسماتراپی در صورت وجود تورم زیاد به مصرف آنتی هیستامین یا ایبوبروفن ادامه دهند.
– 30 تا 40 دقیقه قبل از شروع پلاسماتراپی بی حس کننده (نظیر لیدوکائین 5%) به موضع اعمال شود تا زمان کافی برای اثر دهی داشته باشد. اطمینان حاصل شود که مراجعه کننده به داروهای بی حسی حساسیت نداشته باشد.

– بلافاصله پس از پلاسماتراپی ممکن است موضع تحت درمان قرمز، کمی متورم و دارای لکه های (پوسته های) کربنی شود و حتی مراجعه کننده تا چند ساعت احساس سوزش داشته باشد.
– چند ساعت پس از پلاسماتراپی ممکن است موضع تحت درمان متورم تر شده و حتی تا 3-2 روز هم باقی بماند.
– لکه های کربنی بسته به پوست مراجعه کننده و موضع تحت درمان 12-5 روز باقی خواهند ماند و سپس خواهند ریخت.

 

 

• چه مراقبت هایی را پس از پلاسماتراپی بایستی رعایت کنیم؟
– پوست مراجعین پس از پلاسماتراپی قرمز و متورم خواهد بود. استفاده از کیسه های یخ یا ماسک های آبرسان می تواند تورم را تسکین داده و به کاهش آن کمک کند.
– مصرف داروهای ضد التهابی و/یا داروهای آنتی هیستامین مفید خواهد بود، اما توصیه می شود پیش از آن با پزشک خود مشورت نمایید.
– پوسته های زخم به جای مانده بر روی پوست را نمالید و یا سعی در کندن آنها ننمایید زیرا می تواند منجر به عفونت یا زخم شود و حتی ممکن است لک آنها برای مدت طولانی تری باقی بماند.
– تا زمانی که پوسته های زخم بر روی صورت باقی مانده اند از کرم های آنتی بیوتیک و یا کورتیزون استفاده ننمایید.
– تا پیش از افتادن پوسته های زخم که حداکثر تا 10 روز باقی می مانند، شنا نکنید، روی موضع تحت درمان آرایش نکنید، از کرم های حاوی رتینول ها، ترتینوئین و رتین A استفاده نکنید و هر روز 2 بار پوست خود را با صابون PH خنثی و آب گرم به ملایمت شستشو داده و پس از آن ضدعفونی کنید و در نهایت از کرم ترمیم کننده یا آبرسان استفاده نمایید.
– پس از افتادن پوسته های زخم، پوست جدید صورتی رنگ پدیدار می شود که بعد از مشاهده آن بایستی حداقل 2 بار در روز از کرم های آبرسان یا ترمیم کننده که حاوی ترکیباتی نظیر هیالورونیک اسید است، استفاده شود. این برای تامین رطوبت و جلوگیری از خشک شدن و لایه برداری پوست بسیار حیاتی است.
– حتی الامکان تا زمانی که لک های صورتی رنگ از بین نرفته اند، ماه از قرارگیری در معرض آفتاب اجتناب کنید و از کرم ضد آفتاب حداقل 50 SPF استفاده کنید.
– در هفته پس از درمان یا تا زمانی که ناحیه درمان به طور کامل بهبود یابد، نباید از لایه بردار استفاده کرد.
– بهتر است تا بهبود کامل موضع از انجام سایر اعمال زیبایی پوست اعم از تزریق بوتاکس، تزریق فیلر و … پرهیز شود.

کاتالوگ

برای دانلود کاتالوگ این محصول میتوانید بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

ویدیو آموزشی

به زودی ویدیو آموزشی قرار خواهد گرفت.